Este un produs ACUSTIC LIVE şi reprezintă tabere de chitară.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010

COMUNICAT DE PRESA 07.03.2014

ÎNSCRIERI ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2014

Silvan Stâncel www.silvanstancel.ro, în calitate de organizator, anunţă deschiderea înscrierilor pentru cea de-a VII-a ediţie a taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP www.tabarachitara.ro începând cu data de 8 martie 2014.

Evenimentul se desfăşură în două serii, Seria A 13 – 19 iulie 2014 și seria B 17 - 23 august 2014, în judeţul Alba, aproape de Mănăstirea RÂMEŢ, în cadrul Pensiunii RÂMEŢ www.pensiunearamet.ro şi se adresează iubitorilor de chitară, indiferent de nivelul tehnic, cu vârsta minimă de 10 ani.

Cursurile sunt structurate pe nivel începător - mediu - avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitară electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nylon. Dintre stilurile abordate amintim: flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal.

Cursurile se desfășoară zilnic după un program bine definit iar profesorii-artişti (totodată consultanţi artistici) invitaţi la această ediţie sunt cu experienţă scenică şi didactică. Vor fi prezenţi: Andras Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, Silvan Stâncel.

În cadrul fiecărei serii vor avea loc cursuri intensive de chitară, concerte, lansări de carte, lansări de CD și discuții tematice.

Totodată se organiză: foc de tabără, excursii în Cheile Râmeţ şi Mănăstirea Râmeţ iar în ultima seară a taberei spectacolul ACUSTIC LIVE MUSIC SHOW unde toţi participanţi vor susţine mici recitaluri.

Partenerii actuali sunt Pensiunea RÂMEŢ și Asociaţia Culturală Cultur'ART.

În funcţie de apariţia sponsorilor se organizează concursuri cu premii sau eventual reduceri la costurile de participare.

" Iată ca ajungem la cea de-a VII-a ediție și cu siguranţă va fi una foarte reușită. Are marele avantaj de a beneficia din punct de vedere organizațional de 6 ani de experiență. Știm exact care sunt pașii și butoanele la care să umblăm pentru ca evenimentul să rămână ca și până acum unul educativ, cultural, social și desigur și cu multă voie bună. Un număr semnificativ de participanți din anii trecuți revin, despre unii aflăm că în urma taberei de chitară s-au decis să urmez conservatorul, cei mai mulți se reîntorc acasă și își fac formații de muzică iar alții, mai îndrăzneți, chiar au și concerte proprii. Unul dintre foștii participanți a participat anul acesta la Eurovizion... În cadrul taberei se cântă mai toată ziua, sunt lansari de carte și CD, ședințe foto, discuții tematice, foc de tabără și desigur câteva excursii într-o zonă naturală superbă. Participanții află aici informații tehnice despre chitară, își formează deprinderi și beneficiază la nivel informațional de întreaga experienţă artistică a profesorilor artiști. Faptul că anul acesta organizăm tabără se datorează în primul rând solicitărilor pe care le înregistrăm. Dorim ca sponsorul nostru principal de până acum, SC HORA SA, să fie și în acest an alături de noi și desigur suntem deschiși la orice alt suport pentru că ne dorim ca și anul acesta să putem asigura un loc gratuit pentru un tânăr dintr-un centru de plasament. Tabăra de chitară Acustic Live Music Camp www.tabarachitara.ro este un eveniment cultural pe care l-am inițiat în 2008 și de atunci se susține exclusiv din contribuțiile participanților, nu este subvenționat. Mulțumesc întregii echipe pentru sprijinul necondiționat și fără de care evenimentul nu ar fi putut avea loc de-a lungul timpului: Pensiunea Râmeţ www.pensiunearamet.ro, Andraş Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, sponsorii, partenerii și mass-media care ne-a promovat."

Silvan STÂNCEL,
organizator

Video oficial: www.youtube.com/watch?v=ba155aa2v1s&feature=related

Detalii și informații complete despre tabăra de chitară puteți găsi pe www.tabarachitara.ro și www.facebook.com/tabara.chitara

www.tabarachitara.ro
0744 139 023
stancelsilvan@yahoo.com

04.02.2013

 

 

ÎNSCRIERI ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2013

 

 

             Silvan Stâncel www.silvanstancel.ro, în calitate de organizator, anunţă deschiderea înscrierilor pentru cea de-a VI-a ediţie a taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2013 www.tabarachitara.ro .

 

             Evenimentul se va desfăşura în două serii, Seria A 14 – 20 iulie 2013 și seria B 18 - 24 august 2013, în judeţul Alba, aproape de Mănăstirea RÂMEŢ, în cadrul Pensiunii RÂMEŢ www.pensiunearamet.ro şi se adresează iubitorilor de chitară indiferent de nivelul tehnic cu vârsta minimă de 10 ani.

               

                Cursurile sunt structurate pe nivel începător - mediu - avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitara electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nylon. Dintre stilurile abordate amintim: flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal.  

 

                Cursurile se desfășoară zilnic după un program bine definit iar profesorii-artişti (totodată consultanţi artistici) invitaţi la această ediţie sunt cu experienţă scenică şi didactică. În funcţie de numărul celor înscrişi şi de preferinţele acestora, vor fi prezenţi: Andras VARGA, Andrei ROŞULESCU, Iarina COPUZARU, Silvan STÂNCEL.

 

                În cadrul fiecărei serii vor avea loc concerte, lansari de carte, lansări de CD, conferințe și discuții tematice.  

 

                Totodată se vor organiza: foc de tabără, excursii în Cheile Râmeţ şi Mănăstirea Râmeţ iar în ultima seară a taberei spectacolul ACUSTIC LIVE MUSIC SHOW unde toţi participanţi vor susţine mici recitaluri.

 

                Partenerii actuali sunt Pensiunea RÂMEŢ, Asociaţia Culturală Cultur’ART, Alba MALL, Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia şi Biblioteca Județeană Lucian Blaga Alba.

 

                În funcţie de apariţia sponsorilor se organizează concursuri cu premii sau eventual reduceri la costurile de participare.

 

                „Intenționez ca tabăra de chitară Acustic Live Music Camp să devină o tabără internațională, un eveniment cultural-artistic-educativ care să atragă iubitori de chitară din toate colturile lumii. Faptul că în cele cinci ediții au venit tot mai mulți doritori din țara ne-a determinat ca uneori să organizăm câte două serii pe an. Am reușit ca în ultimii doi ani să dăm taberei și un caracter social prin acordarea unui loc gratuit unui tânăr dintr-un centru de plasament și sper ca de acum înainte prin bunăvoința sponsorilor să reușim să păstrăm acest caracter și în continuare. Doresc să mulțumesc tuturor celor care au participat deja la acestă tabără pentru încrederea acordată și îi asigur că și acestă ediție va fi una foarte interesantă. Facem demersuri la ora actuală pentru a asigura premii constând în chitare, premii financiare dar nu numai. Le vom anunța pe parcurs în funcție de apariția lor. Nu în ultimul rând doresc să mulțumesc întregii echipe pentru sprijinul acordat și fără de care evenimentul nu ar fi putut avea loc: Pensiunea Râmeţ, Andraş Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, sponsorii, partenerii și mass-media care ne-a promovat." Silvan STÂNCEL, organizator

 

                Video oficial: www.youtube.com/watch?v=ba155aa2v1s&feature=related

 

                Detalii și informații complete despre tabăra de chitară puteți găsi pe www.tabarachitara.ro  

 

www.tabarachitara.ro

0744 139 023

stancelsilvan@yahoo.com

###

 • 21 IULIE 2012
 • 13 IULIE 2012
 • 1 MARTIE 2012
        TABĂRA DE CHITARĂ “ ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2012 ” LA FINAL 

Sâmbătă, 21 iulie a.c. s-a încheiat la Pensiunea Râmeț din județul Alba seria A din cea de-a V-a ediție a Taberei Naționale de Chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2012.

Tineri și adulți din toată țara au participat la cursuri intensive de chitară, au învățat tehnici de chitară electrică clasică, flamenco, au învățat elemente de teorie muzicală și au compus cântece pe care le-au prezentat în cadrul unui spectacol la finalul taberei de chitară. Nu au lipsit nici momentele de voie buna din jurul focului de tabără sau incursiuni la Cheile Râmeț și la Mănăstirea Râmeț.

 

            „ Tabăra de chitară de anul acesta a fost din punctul nostru de vedere, al gazdelor, foarte reușită. Participanții au fost foarte mulțumiți si s-au lăsat cu greu plecați din tabără … îmi spuneau mereu ca o săptămână este prea puțin și că ar trebui ca să mărim durata taberei. Totodată în chestionarele de final pe care l-au completat au avut aprecieri foarte bune, semn că au apreciat munca si implicarea noastră.  Premiile oferite de către SC HORA SA Reghin (12 chitare și 30 de tunere pentru chitara),VIO TUBE AMP (amplificator in valoare de 1200 lei) au fost de mare efect și au motivat participanții să fie foarte activi. Ne-a fost de mare ajutor suportul logistic oferit de către Primăria Alba Iulia, Asociația CulturArt și Pensiunea Râmeț cărora le mulțumim foarte mult și pe această cale. Toții participanții au plecat din tabără mai câștigați decât la sosire, în primul rând pentru că au învățat lucruri noi despre chitară, au reușit să compună propriile cântece pe care le puteti vedea pe site-ul și pe canalul de youtube al taberei  http://www.youtube.com/user/tabarachitara?feature=results_main, au câștigat acordoare pentru chitară de foarte bună calitate, au câștigat chitare noi nouțe, un amplificator, diplome de participare și desigur s-au deschis prietenii care sper să nască colaborări muzicale între ei. Ne dorim ca încet încet tabără noastră de chitară să primească și un caracter internațional. Având în vedere buna colaborare cu artistul Andras Varga vom încerca în primă etapă să ne deschidem porțile către chitariștii din Ungaria dar nu numai. Credem că seria A a taberei de anul acesta și-a îndeplinit misiunea de promovare a chitarei, de încurajare a studiului acestui instrument muzical și de promovare a tinerilor artiști. Mulțumesc în acest sens tuturor celor implicați : Andras Varga, Andrei Roșulescu, Iarina Copuzaru, echipei de la Pensiuniunea Râmeț și nu în ultimul rând le mulțumesc părinților pentru încrederea acordată. Îi așteptăm în continuare pe cei interesați la seria B a acestei ediții din 19 – 25 august, serie care desigur va avea si ea premii substanțiale.

Silvan Stancel www.silvanstancel.ro

Participanti după o săptămână de tabără:

Paul AL JAWABRA : http://www.youtube.com/watch?v=PLiFQpg7jbM&feature=plcp

Bogdan DEAC : http://www.youtube.com/watch?v=4D0GNQi2Uws&feature=plcp

Rabonia AVRAM : http://www.youtube.com/watch?v=EKd5Q-4FVSs&feature=plcp

Ion BRUCKNER : http://www.youtube.com/watch?v=1-J-kpd200s&feature=plcp

Brian POPA : http://www.youtube.com/watch?v=PnxhnN0jgjM&feature=plcp

Premiile taberei 2012 :http://www.youtube.com/watch?v=E5NFM6B_Sxk&feature=plcp

Videoclip oficial : http://www.youtube.com/watch?v=3vRRMCoAzCw&feature=player_embedded

ÎNCEPE TABĂRA DE CHITARĂ ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2012

Duminică, 15 iulie a.c., se deschid porţiile pentru cea de-a V-a ediţie a taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP www.tabarachitara.ro Seria A din judeţul Alba de la Pensiunea Râmeţ www.pensiunearamet.ro .

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP este un eveniment cultural anual care promovează chitara sub toate formele ei, susţine şi pregăteşte iubitori ai acestui instrument indiferent de vârstă şi nivelul avut, dorind printre altele să ofere o alternativă educativă, de petrecere a timpului liber şi oferind o metodă de autocunoaştere prin studiul aprofundat al chitarei.

Tineri şi adulţi din toată ţara vor participa timp de o săptămână la cursuri intensive de chitară unde peste 6 ore zilnic vor fi alături de profesori artişti – Silvan Stâncel, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, Andraş Varga (Ungaria), vor participa la excursii şi expediţii, foc de tabără, şedinţe foto, concerte, vor compune cântece pe care le vor prezenta public la finalul taberei şi vor concura în cadrul unui concurs cu premii substanţiale oferite de sponsori.
Ediţia a V-a a taberei de chitară este sprijinită cu multă generozitate de către : S.C. HORA S.A Reghin www.hora.ro care în calitate de sponsor principal oferă şi anul acesta 12 chitare noi nouţe şi 30 de tunere (acordoare) pentru chitară (acestea pot fi văzute pe site-ul taberei www.tabarachitara.ro), VIO TUBE AMP – prin ing. Viorel Fîrtat oferă un amplificator în valoare de 1200 lei, Pensiunea RÂMEŢ susţine financiar şi logistic, o persoană fizică care doreşte să-şi păstreze anonimatul susţine financiar participarea unui tânăr dintr-un centru de plasament, Asociaţia CulturART pune la dispoziţie tehnică de sonorizare şi nu în ultimul rând Primăria Alba Iulia www.apulum.ro oferă suport logistic.

Staff-ul taberei este format din : Andraş VARGA – artist/profesor chitară flamenco şi chitară clasică, Iarina COPUZARU – artist/profesor chitară folk, Andrei ROŞULESCU – artist/profesor chitară electrică, Iulia IACOB – manager www.pensiunearamet.ro , Anca IACOB – fotograf oficial, Eugen KOZAK – monitor, Silvan STÂNCEL – responsabil legal, iniţiator/organizator/profesor .

" Nu pot decât să le mulţumesc foarte mult atât în nume personal cât şi în numele taberei de chitară tuturor celor care ne susţin : SC Hora SA Reghin, Primăria Alba Iulia, Vio Tube Amp, Asociaţia CulturArt, Pensiunea Râmeţ, domnului director general ing. Nicolae Bâzgan şi domnului Gabriel Hărăpescu de la SC Hora SA Reghin care deja de patru ediţii consecutive ne susţin constant şi consistent cu chitare şi alte produse. Sunt convins că şi această ediţie va fi una reuşită iar faptul că foarte mulţi participanţi revin de la ediţiile anterioare ne face să credem că mergem pe direcţia bună. Totodată sprijinul primit de la sponsori şi parteneri ne onorează însă ne şi obligă şi spun "ne" pentru că fără participarea artiştilor Andraş Varga, Iarina Copuzaru şi Andrei Roşulescu tabăra de chitară nu ar mai fi fost la fel. Celor trei artişti le mulţumesc expres în calitatea mea de organizator pentru faptul că mi-au fost alături de la început şi pentru faptul că au dorit să pună bazele acestui eveniment." Silvan Stâncel www.silvanstancel.ro

Pentru poze si alte detalii despre tabara de chitara va invitam pe www.tabarachitara.ro

 

ÎNSCRIERI ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2012

             
 Silvan Stâncel www.silvanstancel.ro, în calitate de organizator, anunţă deschiderea înscrierilor pentru cea de-a V-a ediţie a taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2012 www.tabarachitara.ro .

  Evenimentul se va desfăşura în perioada 15 – 21 iulie 2012 în judeţul Alba, aproape de Mănăstirea RÂMEŢ, în cadrul Pensiunii RÂMEŢ şi se adresează iubitorilor de chitară indiferent de nivelul tehnic avut cu vârsta de minim 10 ani. Cursurile sunt structurate pe nivel începător - mediu - avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitara electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nylon. Dintre stilurile de chitară care se vor aborda enumerăm următoarele: flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal.  

Cursurile se vor ţine în fiecare zi după un program bine definit. Toţi profesorii-artişti (totodată consultanţi artistici) invitaţi la această ediţie sunt cu experienţă scenică şi didactică. În funcţie de numărul celor înscrişi şi de preferinţele acestora, vor fi prezenţi următorii: Andras VARGA, Andrei ROŞULESCU, Iarina COPUZARU, Silvan STÂNCEL.

 

 În cadrul acestei ediţii va avea loc un concert deschis publicului larg care va include cele mai variate genuri de chitară.

 Pe lângă cursurile de chitară se vor organiza: foc de tabără, excursii în Cheile Râmeţ şi Mănăstirea Râmeţ iar în ultima seară a taberei spectacolul ACUSTIC LIVE SHOW unde toţi participanţi vor susţine mici recitaluri indiferent de nivelul chitaristic avut.

 Partenerii actuali sunt Asociaţia Culturală Cultur’ART şi Pensiunea RÂMEŢ www.pensiunearamet.ro.

 În funcţie de apariţia unor eventuali sponsori se vor organiza concursuri cu premii sau eventual reduceri la costurile de participare. Aceste informaţii vor fi afişate pe site-ul taberei la momentul respectiv. De-a lungul ediţiilor sponsorii care ne-au susţinut au fost S.C. HORA S.A(sponsor principal) www.hora.ro, www.guitarshop.ro, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, Pensiunea Râmeţ.

 „Iată că am ajuns la cea de-a V-a ediţie a taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP… Nu pot decât să le mulţumesc tuturor celor implicaţi indiferent de rolul avut. De câţiva ani suntem deja cu numărul de participanţi la maxim, ceea ce e un semn pe de o parte că există mulţi doritori, iar pe de altă parte e un semn că muncă noastră, a echipei (Pensiunea Râmeţ, Andraş Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, sponsorii şi partenerii, mass-media care ne-a promovat), a fost una de calitate fiindcă aproape 50% dintre tineri revin în tabără … Le mulţumesc totodată foştilor participanţilor şi în special părinţilor pentru încrederea acordată şi îmi doresc ca şi anul acesta să reuşesc să asigur măcar un loc special pentru un tânăr din centru de plasament în măsura în care se va găsi şi sponsorul generos în acest sens. Sunt bucuros că tabără atrage iubitori de chitară de toate vârstele iar faptul că am fost solicitat încă din luna ianuarie a acestui an pentru înscrieri mă face să fiu încrezător că această ediţie este una foarte dorită … ”  Silvan STÂNCEL.

Video oficial: www.youtube.com/watch?v=ba155aa2v1s&feature=related

Interviu Etalon Tv: www.youtube.com/watch?v=VBN8tgnrzac

 

 • 5 IULIE 2011
 • 7 IULIE 2011
 • 17 IULIE 2011
 • 26 IULIE 2011

Dragi participanţi la ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2011,

 Am marea plăcere să vă anunţ că şi anul acesta SC HORA SA Reghin, www.hora.ro, cel mai mare producător de instrumente muzicale din ţară şi totodată unul dintre cei mai importanţi producători internaţionali, se alătură în calitate de sponsor principal al taberei de chitară. În această calitate va sponsoriza tabăra cu un număr de 8 chitare în maniera următoare:

 - 5 chitare noi nouţe vor fi puse la concurs şi vor fi câştigate de către 5 participanţi. Practic 5 participanţi vor pleca acasă cu o chitară în plus pentru care nu vor plăti nimic.

 - 3 chitare vor intra in patrimoniul taberei iar acestea vor putea fi împrumutate în mod gratuit la un număr de maxim 3 participanţi doar pe perioada taberei. Aceste chitare sunt destinate strict participanţilor începători în studiul chitarei şi care la data participării în tabără nu deţin chitară. Regula de distribuire este conformă principiului „ Primul venit primul servit ! ”, altfel spus primii 3 participanţi începători şi care la data intrării în tabără nu posedă instrument vor putea folosi aceste chitare în mod gratuit pe toată perioada taberei şi le vor restitui la final. Aceştia vor folosi şi vor avea grijă de ele ca de propriile bunuri iar în cazul în care le vor strica / deteriora vor achita contravaloarea acestora. Cei 3 beneficiari vor fi primii 3 solicitanţi care de la data primirii acestei informări vor trimite un email de solicitare în acest sens pe stancelsilvan@yahoo.com. Inclusiv cei trei beneficiari vor putea în urma concursului să câştige una din cele 5 chitare puse în concurs, practic vor veni în tabără fără chitară şi vor pleca acasă cu o chitară nouă pentru care nu vor plăti nimic. 

 Condiţiile de concurs pentru a putea intra în posesia unei chitare din cele 5 le vom trimite ulterior.

 Pozele cu chitarele sponsorizate le vom publica pe site www.tabarachitara.ro la momentul în care acestea vor ajunge la noi de la fabrică.

 Alte informări şi noutăţi le vom pune la dispoziţie pe email sau pe site www.tabarachitara.ro la momentul oportun.

Mulţumim mult SC HORA SA pentru efort şi pentru susţinerea deja de 3 ani a acestei tabere şi a acestui proiect cultural !!!

MULŢUMIM mult mass-mediei pentru susţinerea şi promovarea acestui eveniment cultural  !!!

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP este singura tabără de gen din judeţul Alba şi singura de acest format din ţară reprezentând o iniţiativă privată de susţinere şi promovare a chitarei şi muzicii acustice. Mai multe detalii pe www.acusticlive.blogspot.com

 Vă rugăm multiplicaţi acest email (prin email sau difuzare mass-media) pentru a ajuta la dezvoltarea proiectului, a taberei de chitară, pentru încurajarea tinerilor în descoperirea şi studierea acestui instrument ca alternativă educaţională ! Va mulţumim mult !

Dosar de presă :

http://www.ziarulunirea.ro/2011/05/s-a-dat-startul-la-inscrierile-pentru-tabara-de-chitara-de-la-ramet/http://www.albaiulianul.ro/eveniment/981-acustic-live-mussic-camp-2011.html
http://www.monitorulab.ro/cms/site/m_ab/news/inscrieri_la_acustic_live_music_camp_2011_100287.htmlhttp://www.citynews.ro/alba/eveniment-29/incep-inscrierile-pentru-acustic-live-music-camp-2011-116120/http://www.realitatea.net/eveniment---incep-inscrierile-pentru-acustic-live-music-camp-2011_826049.htmlhttp://www.welcome2cluj.com/2011/04/15/17-23-07-tabara-de-chitara-acustic-live-music-camp-2011-inscrie-te-si-tu/

Cu drag si pe curând,
Silvan STANCEL
iniţiator, manager proiect www.tabarachitara.ro

Guitar Shop devine sponsor oficial al ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2011
www.guitarshop.ro oferă un loc gratuit la tabăra de chitară

Cu multă plăcere şi entuziasm anunţăm că anul acesta Guitar Shop.ro devine sponsor al taberei de chitară. Pentru noi este o surpriză extraordinar de plăcută cu atât mai mult cu cât dorinţa de a susţine această tabără vine direct de la reprezentanţii Guitar Shop. Modul în care Guitar Shop a ales să ne sprijine ne emoţionează şi ne lasă fără cuvinte ...

punem la dispoziţie în cele ce urmează exact discuţia oficială purtată electronic pe această temă.

prezentăm primul email primit pe data de 5 iulie 2011:

OFERTA SPONSORIZARE
Tuesday, July 5, 2011 5:47 PM
From: "Guitarshop Cluj" <guitarshop-cj@proguitar.ro>
To: stancelsilvan@yahoo.com


Buna ziua,

am plăcerea ca în perspectiva taberei de chitara pe care o organizaţi dumneavoastră în luna iulie sa va propun o colaborare sub forma unei sponsorizări. Va aşteptam oricând în magazinul nostru, pe strada Petru Maior nr. 9, pentru analiza la fata locului a portofoliului guitarshop.ro


Cu respect,
Cristian CICEU
Guitarshop Cluj, Str. Petru Maior nr. 9
Tel: 0264 333 703
www.guitarshop.ro


Vă prezentăm răspunsul nostru trimis pe data de 6 iulie 2011:

FINALIZARE FORMA SPONSORIZARE
Wednesday, July 6, 2011 11:06 PM
From: "Silvan STANCEL" <stancelsilvan@yahoo.com>
To: "Guitarshop Cluj" <guitarshop-cj@proguitar.ro>


Stimaţi parteneri,

Înainte de toate doresc să vă mulţumesc atât în nume personal cât şi în numele întregii echipe pentru propunerea si implicarea Guitar Shop.ro în dezvoltarea acestui proiect cultural !!!

Cu foarte mare plăcere si entuziasm întâmpinam propunerea dvs. concretă în ceea ce priveşte sponsorizarea acestei ediţii a taberei de chitara ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2011 !
Am înţeles de la domnul Cristian CICEU că variantele oferite de dvs. sunt fie 3 chitare clasice Fender (corzi nylon) pentru începători fie un suport financiar în valoare de 900 lei.

Am cântărit care variantă este cea mai buna din toate punctele de vedere, în aşa fel ca această sponsorizare să fie optim valorificată.

Variantele analizate au fost următoarele:

1. Cele 3 chitare să ajungă la trei câştigători în urma concursului din cadrul taberei,
2. Cele 3 chitare să între în patrimoniul taberei și astfel la fiecare ediţie ele să fie disponibile în mod gratuit pentru 3 participanţi începători care la data venirii în tabără nu au chitară (la fiecare ediţie cu specificare că ele sunt sponsorizate de către Guitar Shop),
3. Două chitare să intre în concurs şi una să intre în patrimoniu, sau o chitară să intre în concurs şi două în patrimoniul taberei (cu acelaşi scop ca la punctul 2),
4. Suma de 900 de lei să fie câştigată de către un participant în urma concursului (practic recuperându-şi astfel taxa de participare),
5. Suma de 900 de lei să fie împărţită în 500, 300, 100 lei şi câştigată de primele 3 poziţii în urma clasamentului în concurs,
6. Suma de 900 de lei să acopere cheltuielile de cazare, masă, cursuri de chitară, celelate programe educative din cadrul taberei pentru o singură persoană, băiat sau fată, cu vârstă cuprinsă între 13 – 18 ani, pasionat/ă de chitară/muzică, dintr-un orfelinat/centru de plasament, cu bune rezultate şcolare şi care este abandonat de ambii părinţi.

*** Fiind vorba despre o sponsorizare, şi pentru că dumneavoastră decideţi modul final de sprijin, este practic la alegerea Guitar Shop.ro care variantă să fie aplicată ! ***

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2011, ediţia IV, consideră că cea mai bună variantă este varianta 6, dorind astfel să sprijinim și noi la rândul nostru un tânăr/o tânără pentru care poate această tabără ar rămâne altfel un vis imposibil de realizat. Sponsorul principal al acesti ediţii, SC HORA SA, pune la dispoziţie anul acesta 9 chitare dintre care 4 chitare intră în patrimoniul taberei conform principiului de la varianta 2 de mai sus. Prin urmare persoana provenind din centrul de plasament nu ar avea nevoie de chitară pe parcursul taberei și în plus ar avea şansa să plece acasă cu o chitară nouă oferită de același sponsor. Astfel prin contribuţia Guitar Shop și SC HORA SA am reuși astfel susţinerea completă a unei potențial artist dându-i un start muzical și resursele necesare pentru a-și urma poate visul …

Credem că astfel sponsorizarea oferită de dvs. îşi împlineşte optim menirea şi cu maximum de beneficii. În acest sens, mi-am perimis să întreprind discuții oficiale cu domnul dr. Horea TIMIŞ, director al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, care ne-a promis că mâine, 07 iulie 2011, se va implica personal pentru identificarea într-un orfelinat/centru de plasament din judeţul Alba a persoanei care să corespundă profilului mai sus specificat.

Indiferent de varianta pe care o alegeţi, în urma sponsorizării, ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2011 oferă următoarele:

1. Logo Guitar Shop.ro pe situl www.tabarachitara.ro pe toată durata anului 2011.

2. Link de direcţionare către www.guitarshop.ro de pe situl www.tabarachitara.ro pe toată durata anului 2011

3. Link de direcţionare către www.guitarshop.ro ţintit către evenimentul muzical pe care îl organizaţi în luna august în cadrul magazinului de la Cluj (vă rugăm să ne trimiteţi mai multe detalii în acest sens)

4. Specificarea publică a contribuţiei Guitar Shop.ro, în toate materialele pe care le emitem în sensul promovării taberei de chitară pe parcursul anului 2011 (comunicate de presă, eventuale apariţii radio, TV).

5. Includerea materialelor publicitare tipărite a Guitar Shop.ro în mapele de participare pentru toţi participanţii ediţiei din acest an (la ora actuală tabăra are un efectiv total de 27 de participanţi)

6. Afişarea de banner/afiş pe perioada taberei în incinta taberei.

7. Vă rugăm să ne comunicaţi dacă mai aveţi şi alte propuneri.

Aşteptăm prin urmare poziţia dumneavoastră pentru a finaliza toate demersurile administrative în acest sens ! Dorim ca acest prim pas să fie doar unul din seria posibilelor colaborări reciproc avantajoase.

Cu multa stimă,
Silvan STÂNCEL
Iniţiator, producător www.tabarachitara.roVă prezentăm răspunsul Guitar Shop primit pe data de 7 iulie 2011:

Re: FINALIZARE FORMA SPONSORIZARE
Thursday, July 7, 2011 4:08 PM
From: "Guitarshop Cluj" <guitarshop-cj@proguitar.ro>
To: "Silvan STANCEL" <stancelsilvan@yahoo.com>, "Office" <office@proguitar.ro>


Buna ziua,

In urma analizei variantelor propuse de dumneavoastră am decis ca sponsorizarea oferita de GuitarShop sa ia forma variantei nr 6.
Aşteptam sa ne trimiteţi datele necesare emiterii contractului de sponsorizare pe adresa office@proguitar.ro.
Vom reveni ulterior si cu materialele promoţionale legate de viitoarele activităţi la GuitarShop Cluj.

Va mulţumim pentru disponibilitate si efort
Cristian Ciceu
Guitarshop Cluj, Str. Petru Maior nr. 9
Tel: 0264 333 703
www.guitarshop.ro ***


prin urmare, alături de cele 9 chitare puse la dispoziţie cu multă generozitate de către SC HORA SA, tabăra de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP , prin contribuţia foarte generoasă a Guitar Shop va
oferi un loc gratuit unui tânăr dintr-un orfelinat/centru de plasament.

În acest sens sunt aproape finalizate toate demersurile prin amabilitatea domnului dr. Horea TIMIŞ, director al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, care ne-a comunicat azi, 7 iulie 2011, că a identificat un tânăr de 15 ani, pasionat de chitară, care corespunde ofertei noastre.

Ne bucurăm că tabăra de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP capătă astfel un puternic caracter social-educativ şi invităm pe această cale sponsorii interesaţi să ni se alăture şi să ne susţină pentru a putea dezvolta acest proiect.

*** Intenţionăm ca pe viitor această tabără să se finalizeze cu un ACUSTIC LIVE FESTIVAL, un festival de muzică unic, dedicat chitarei sub toate formele ei. Desigur că această idee se poate materializa doar în măsura în care societate românească sub diversele ei forme (sponsori, autorităţi publice/de stat, primării, fundaţii, etc.) ne va sprijini.

Alte detalii sau noutăţi vi le vom pune la dispoziţie la momentul oportun.

Cu stimă,
Silvan STANCEL
iniţiator, manager proiect www.tabarachitara.ro
***

Dosar de presă :
http://www.ziarulunirea.ro/2011/05/s-a-dat-startul-la-inscrierile-pentru-tabara-de-chitara-de-la-ramet/ http://www.albaiulianul.ro/eveniment/981-acustic-live-mussic-camp-2011.html http://www.monitorulab.ro/cms/site/m_ab/news/inscrieri_la_acustic_live_music_camp_2011_100287.html http://www.citynews.ro/alba/eveniment-29/incep-inscrierile-pentru-acustic-live-music-camp-2011-116120/ http://www.realitatea.net/eveniment---incep-inscrierile-pentru-acustic-live-music-camp-2011_826049.html http://www.welcome2cluj.com/2011/04/15/17-23-07-tabara-de-chitara-acustic-live-music-camp-2011-inscrie-te-si-tu/

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2011 ÎNCEPE TABĂRA DE CHITARĂ !!!

Duminică, 17 iulie 2011, tabăra de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2011 ediţia IV www.tabarachitara.ro , îşi deschide porţile pentru 33 de persoane din toată ţara plus invitaţi speciali. Cursanţii vor participa la cursuri intensive de chitară, concerte, şedinţe foto, excursii, foc de tabără şi un seminar de Prezenţă Scenică susţinut de actriţa Amalia POP.

" Tabăra de chitară este pentru mine un vis împlinit, un eveniment cultural cu mult, mult suflet. Mi-am propus să promovez chitara sub toate aspectele ei şi iată că acest lucru se întâmplă. Cursurile intensive de chitară, noţiunile teoretice, interacţiunea artistică, concertele si toate celelalte activităţi vor oferi participanţilor cu siguranţă un eveniment special din care vor ieşi mai câştigaţi şi mai aproape de statutul de artist şi de profesia de chitarist. Satisfacţia mea este cu atât mai mare cu cât această tabără reprezintă o iniţiativă privată, pornită din rândul societăţii civile, o idee şi un proiect susţinut de artişti, sponsori şi parteneri care înţeleg şi apreciază acest segment cultural. Dincolo de latura educativă şi ludică, tabăra a căpătat anul acesta şi un puternic caracter social prin sprijinirea unui tânăr dintr-un centru de plasament, acesta beneficiind de gratuitate graţie sponsorului Guitar Shop www.guitarshop.ro care îi oferă în plus si o chitara clasică. Totodată faptul că sunt alături de noi sponsori precum SC HORA SA www.hora.ro , sponsor de trei ani şi oferind anul acesta 9 chitare, şi parteneri precum DSP Alba, Crucea Roşie Romana Filiala Alba, Teatrul de Păpuşi Alba, Asociaţia Culturală CulturART, Protecţia Copilului Alba, mass-media, www.eglia.ro, Pensiunea RÂMEŢ www.pensiunearamet.ro , toţi aceştia ne onorează, ne oferă credit şi încredere şi totodată ne obligă să fim cât mai calitativi şi mai performanţi în ceea ce facem. Tuturor acestora le mulţumesc foarte mult ! Nu în ultimul rând, în mod personal şi special, doresc să mulţumesc artiştilor Andraş VARGA, Iarina COPUZARU şi Andrei ROŞULESCU care au acceptat să vină alături de mine şi să sprijine acest proiect cu multă generozitate. Pentru cei de acasă vă invit pe www.tabarachitara.ro să vizionaţi videoclipul oficial al taberei de chitară realizat de apreciaţii artişti Edi SCHNEIDER şi Mihai LAZĂR. Singura mea neîmplinire legată de tabără este faptul că nici anul acesta nu îi putem primi pe toţi doritorii, locurile fiind limitate. Mă gândesc însă, la fel ca şi anul trecut, să reedităm această ediţie în luna august pentru a da posibilitatea şi celorlalţi doritori de a profita de acest proiect. Acustic Live Music Camp, se întâmplă lucruri bune !!! "

Silvan STÂNCEL
Producător www.tabarachitara.ro

Staff-ul taberei este format din: Andraş VARGA – artist/profesor chitară flamenco şi chitară clasică, Iarina COPUZARU – artist/profesor chitară folk, Andrei ROŞULESCU – artist/profesor chitară electrică, Iulia IACOB – manager www.pensiunearamet.ro , Anca IACOB – fotograf oficial, Eugen KOZAK – monitor, Silvan STÂNCEL – responsabil legal, iniţiator şi producător al taberei de chitară, totodată profesor în cadrul taberei.

Sponsorii nepreţuiţi ai acestei ediţii sunt:

SC HORA SA www.hora.ro , sponsor principal al ediţiilor 2009, 2010, 2011, oferind anul acesta un număr de 9 chitare. Mulţumim mult !
Guitar Shop www.guitarshop.ro care oferă suma de 900 lei acoperind astfel cheltuielile de participare pentru un tânăr dintr-un centru de plasament, oferindu-i totodată si o chitară clasica. Mulţumim mult !
Andrei Roşulescu & Iarina Copuzaru oferă un amplificator. Mulţumim mult !

Partenerii acestei ediţii sunt:

Pensiunea RÂMEŢ - www.pensiunearamet.ro care a înţeles importanţa acestui eveniment cultural şi a acceptat reduceri de preţ la cazare şi masă,
Asociaţia CulturART care pune la dispoziţie tehnică de sonorizare,
Radio ATLAS FM www.atlasfm.ro pentru interviul realizat (intră aici),
Direcţia de Sănătate Publică Alba www.dspalba.ro prin ajutorul directorului dr. Horea TIMIŞ în a identifica un tânăr dintr-un centru de plasament pentru a participa gratuit în tabără, şi totodată responsabil de acesta pe durata taberei, Protecţia Copilului Alba prin amabilitatea domnului dir. adj. Vali FRACEA,
Centrul de Plasament Blaj prin amabilitatea doamnei Gabriela CRISTEA, Crucea Roşie Romana Filiala Alba, prin amabilitatea domnului dir. Adrian DUŞA care pune la dispoziţie un voluntar şi trusă medicală profesională pentru a asigură primul ajutor în cadrul taberei,
Teatrul de Păpuşi PRICHINDEL Alba Iulia www.teatrulalba.ro prin participarea actriţei Amalia POP.
Invitaţii oficiali în momentele publice ale taberei sunt: reprezentant SC HORA SA, reprezentant Guitar SHOP.ro, d-ul. Horea TIMIŞ – dir. DSP Alba, d-ul. Adi DUŞA – dir. Crucea Roşie Alba, d-na. Ioana BOGĂŢAN manager Teatrul de Păpuşi Alba, d-ul Mihai COŞER – purtător de cuvânt Primăria Alba Iulia.

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2011 A AJUNS LA FINAL !!!

Sâmbătă, 23 iulie 2011, s-a încheiat cea de-a patra ediţie a taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2011. Tabăra s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni întregi la Pensiunea RÂMEŢ www.pensiunearamet.ro în judeţul Alba, având un număr total de 33 de participanţi dintre care 25 de cursanţi.

Participanţii, cu nivel chitaristic începător, mediu şi avansat, au participat la cursuri intensive de chitară, pornind de la chitara flamenco, chitara clasică, chitara folk şi mergând până spre cele mai diversificate stiluri dedicate chitarei electrice. Profesorii ediţiei au fost Andraş VARGA, Iarina COPUZARU, Andrei ROŞULESCU şi Silvan STÂNCEL. Pe parcursul întregii perioade participanţii au achiziţionat noţiuni teoretice, şi-au format deprinderi tehnice şi practice de chitară şi au compus piese care au fost prezentate în ultima seara a evenimentului în cadrul unui spectacol muzical final.
Sponsorii ediţiei au fost SC HORA SA www.hora.ro care a oferit 9 chitare, Guitar Shop www.guitarshop.ro care a oferit 1 chitară clasică Fender şi un loc gratuit în tabără în valoare de 900 de lei pentru un tânăr dintr-un orfelinat/centru de plasament din Blaj - judeţul Alba, Andrei ROŞULESCU şi Iarina COPUZARU care au oferit un amplificator. Partenerii ediţiei au fost Pensiunea RÂMEŢ, asociaţia CulturArt, Radio ATLAS FM, Direcţia de Sănătate Publică Alba, Protecţia Copilului Alba, Centrul de Plasament Blaj, Crucea Roşie Română Filiala Alba, Teatrul de Păpuşi PRICHINDEL Alba Iulia.

" A fost o săptămână plină în care toată lumea a cântat peste opt ore pe zi, adică " s-a lucrat " cu normă întreagă … A fost incredibil să vezi participanţii începători cum în prima zi nu ştiau absolut nimic, unii nici măcar cum se ţine chitara în mână iar alţii nici măcar nu aveau chitară (le-am pus noi la dispoziţie graţie sponsorilor SC HORA SA şi Guitar Shop) iar în ultima seară i-am putut asculta pe toţi, fără excepţie, cântându-şi pe scenă compoziţiile, şi asta doar după o săptămână... Au exersat şi au cântat până au făcut bătături la mâna stângă iar o parte dintre ei s-au întors acasă cu o chitară în plus. Au avut emoţii şi au trăit cu intensitate toate senzaţiile care te încearcă atunci când urci pe scenă în faţa publicului pentru a cânta. A fost o ediţie completă care a avut din toate câte puţin şi mai ales foarte, foarte multă chitară. Participanţii au fost de toate vârstele şi ne-au propus să mai adăugăm câteva zile în plus taberei întrucât se simţeau extraordinar, unii spunând chiar ca aceasta a fost cea mai frumoasă tabără din viaţa lor. După tabără am primit pe email solicitări de a organiza şi în luna august însă întrucât pe agenda profesorilor-artişti sunt planificate concerte ne vedem puşi în situaţia de a organiza următoarea ediţie în anul 2012 cel mai probabil tot în luna iulie. Mulţumesc încă o dată tuturor celor implicaţi ! "

Silvan STÂNCEL

iniţiator-producător www.tabarachitara.ro

 • 10 IUNIE 2010
 • 2 IULIE 2010
 • 13 IULIE 2010

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010 SERIA B

Anunţăm prin prezenta închiderea sesiunii de înscrieri pentru Seria A la tabăra de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010. Toate locurile la tabăra de chitară au fost ocupate.

Având în vedere solicitările şi a altor doritori anunţăm deschiderea înscrierilor pentru SERIA B. Tabără de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010 SERIA B va avea loc în perioada 15 – 21 august 2010.

Detaliile complete legate de tabără sunt de găsit pe saitul www.tabarachitara.ro

Anul acesta SC HORA SA a oferit deja pentru seria A 7 chitare care vor ajunge la 7 participanţi în urma unui concurs. Ele pot fi vizualizate accesând www.tabarachitara.ro/chitare.htm . Mulţumim şi pe această cale SC HORA SA www.hora.ro pentru sprijinul acordat. O solicitare de sponsorizare şi pentru seria B este deja depusă la acelaşi sponsor SC HORA SA.
Magazinul PLAY din Cluj Napoca se alătură taberei şi oferă în tot cursul anului 2010 pentru toţi participanţii la ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010 o reducere de 5% la achiziţia oricăror produse cumpărate aici !!! Mulţumim pe această cale sprijinului acordat !

Tabăra de chitară seria B se va desfăşura în perioada 15 – 21 august 2010 în judeţul Alba, aproape de Mănăstirea RÂMEŢ, în cadrul Pensiunii RÂMEŢ şi se adresează iubitorilor de chitară indiferent de nivelul tehnic avut. Cursurile sunt structurate pe nivel începător - mediu - avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitara electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nailon, bas. Dintre stilurile de chitară care se vor aborda enumerăm următoarele: flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal.

Cursurile se vor ţine în fiecare zi după un program bine definit. Toţi profesorii-artişti invitaţi la această ediţie sunt cu experienţă scenică şi didactică. Pe lângă cursurile de chitară se vor organiza focuri de tabără, excursii în Cheile Râmeţ şi Mănăstirea Râmeţ. Totodată, în ultima seară a taberei, se va organiza un spectacol intitulat ACUSTIC LIVE SHOW unde toţi participanţi vor susţine mici recitaluri.


ÎNCEPE TABĂRA DE CHITARĂ

Duminică, 04 iulie 2010, se deschid porţile pentru ce-a de-a III-a ediţie, Seria A, a taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010. Un număr de 32 de participanţi din toată tara vor fi prezenţi la Pensiunea RÂMEŢ din judeţul Alba www.pensiunearamet.ro pentru a participa la cel mai important eveniment de gen din istoria judeţului Alba. Timp de o săptămână cursanţii vor participa la cursuri intensive de chitară (6 ore de studiu pe zi) dar totodată nu vor lipsi momentele de voie bună şi excursii ghidate la Mănăstirea RÂMEŢ şi Cheile RÂMEŢULUI.

"Această ediţie ne-a depăşit toate aşteptările … nu planificam un număr atât de mare de participanţi … Faptul că există atât de mulţi doritori înseamnă că tinerii vor să înveţe chitară, au nevoie de această tabără iar noi ne străduim să o facem cât mai calitativă. Anul acesta am lansat în premieră si Seria B a taberei în perioada 15 – 21 august 2010 deoarece am primit mai multe solicitări de înscriere decât puteam duce în prima perioadă anunţată. Îi asigur pe toţi participanţii că profesorii de chitară vor da ce e mai bun din ei pentru a le împărtăşi experienţa muzicală personală şi sper ca fiecare participant să plece acasă mai dezvoltat din punct de vedere instrumental şi uman, cu mult mai multe tehnici de chitară învăţate şi cu 2, 3 piese noi compuse în cadrul taberei pe care ar putea desigur, în toamnă, să le prezinte pe scenele festivalurilor-concurs naţionale de muzică folk, dar nu numai, pentru a se putea astfel lansa şi ca tineri artişti… Oricum, până atunci, în ultima seară a taberei, vineri 9 iulie 2010 ora 20,30, în cadrul spectacolului deschis publicului, toţi cursanţii, majoritatea pentru prima dată în viaţa lor, vor cânta şi îşi vor prezenta compoziţiile pe scena ACUSTIC LIVE SHOW.
Veniţi să îi vedeţi, vă aşteptăm !!! "

Silvan STÂNCEL
www.silvanstancel.ro

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010 mulţumeşte în mod deosebit www.hora.ro pentru cele 7 chitare sponsorizate www.tabarachitara.ro/chitare.htm şi care vor fi câştigate de către 7 participanţi în urma unui concurs.

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010 mulţumeşte mult MAGAZINULUI PLAY Cluj Napoca pentru reducerea oferită tuturor participanţilor pe toată perioada anului 2010 la orice produse cumpărate aici.

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010 mulţumeşte mult MASS MEDIEI care a fost alături de noi de fiecare dată şi invităm instituţiile media interesate să ne trimită pe adresa stancelsilvan@yahoo.com sigla personală pentru a o afişa pe site-ul taberei de chitară.

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010 mulţumeşte în mod special fotografului MIHAI LAZĂR pentru ca a fost şi este mereu aproape de acest proiect.

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010 mulţumeşte Consiliului Judeţean Alba pentru materialele de promovare oferite şi artistului Ovidiu SCRIDON www.ovidiuscridon.ro pentru CD urile personale oferite.

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010 mulţumeşte tuturor celor care într-un fel sau altul au contribuit de-a lungul timpului la realizarea obiectivelor din cadrul proiectul ACUSTIC LIVE www.acusticlive.blogspot.com

ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP lansează şi pe această cale invitaţia potenţialilor sponsorilor interesaţi de a se alătura şi de a contribui astfel în limita posibilităţilor la dezvoltarea acestui proiect ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP.Sâmbătă, 10 iulie 2010
a luat sfârşit cea de-a treia ediţie, Seria A, a taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2010.

" Consider că şi această ediţie a fost una de mare succes! Deşi nu a fost o tabără uşoară, având în vedere numărul mare de participanţi din toată ţara, totul a decurs conform programului iar participanţii au plecat mai bogaţi în experienţă şi cunoştinţe muzicale – chitaristice. S-a cântat foarte mult la chitară, toţi au compus piese fie instrumentale, fie chitară - voce iar la spectacolul muzical Acustic Live Music Show, din ultima seară, fiecare a arătat ce a ştiut mai bine. Pentru unii a fost prima apariţie pe o scenă muzicală iar emoţiile au fost pe măsură … însă ei s-au descurcat foarte bine ! Nu au lipsit desigur nici momentele de voie bună la focul de tabără sau micile aventuri în Cheile Râmet şi la Mănăstirea Râmeţ. Cu toţii au savurat aceste excursii şi sunt sigur că amintirile taberei le vor rămâne vii în memorie multă vreme. Participanţii au legat totodată prietenii puternice care, sperăm noi, vor avea ecou şi pe plan artistic.

Probabil momentul cel mai intens din punct de vedere emoţional a fost acela în care s-au anunţat cei 7 câştigători ai chitarelor oferite cu atât de multă generozitate de către sponsorul nostru principal SC HORA SA căruia îi mulţumim şi pe această cale pentru contribuţie. Participanţii au mai primit diplome de participare şi cupoane de reducere de 5% la instrumente şi accesorii muzicale în magazinul PLAY din Cluj Napoca.

Profesorii au fost mulţumiţi de modul în care participanţii au acumulat cunoştinţe şi deprinderi chitaristice iar Andras VARGA a apreciat că " …această tabără este cu siguranţă una mai profesională din punct de vedere chitaristic unde cel care vine chiar învaţă chitară …". Într-o săptămână de studiu intensiv participanţii începători au reuşit să înveţe şi să execute principalele acorduri majore, minore, cu septimă atât în primele trei poziţii cât şi cu bareu mare, ceea ce e deja o mare realizare pentru ei. Cu siguranţă toţi participanţii, indiferent de nivelul avut, au acumulat în urma acestei tabere material de studiu pentru un an întreg, iar noi îi aşteptăm la următoarea ediţie pentru o nouă etapă.

Un moment important a fost lansarea metodei de chitară pentru începători semnată de Andrei ROŞULESCU şi Iarina COPUZARU, un manual scris pe baza experienţei practice a autorilor şi care cu siguranţă va fi de real folos începătorilor în ale chitarei.

La ora actuală lucrăm pentru organizarea Seriei B a taberei de chitară din perioada 15 – 21 august 2010 şi aşteptăm în continuare participanţi. Tabăra se adresează atât adulţilor cât şi celor sub 18 ani cu nivel începător, mediu, avansat. "

Silvan STÂNCEL ,
producător ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP


ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP este parte a proiectului cultural ACUSTIC LIVE
prin care se doreştepromovarea în special a muzicii acustice,a chitarei
acustice şi totodată a artiştilorconsacraţi sau neconsacraţi
indiferent de vârstă sau experienţă.